Lifestyle

Handige tips om te besparen op het doen van boodschappen

Een goede en goedkope supermarkt vinden is één van de manieren om te besparen op boodschappen. Toch vinden veel gezinnen het lastig om zich aan het weekbudget te houden. Boodschappen worden steeds duurder door het stijgende btw-tarief. Hierdoor geven we ongemerkt steeds meer geld uit. Wil jij ook graag wat meer geld overhouden aan het eind van de maand of vind je het lastig om telkens weer alle eindjes aan elkaar te knopen? Dan vind je hier enkele handige tips om te besparen op het doen van boodschappen.

Bestel boodschappen online

Steeds meer mensen bestellen bij een online supermarkt. Hoewel veel mensen geloven dat dit duurder is dan simpelweg naar een fysieke supermarkt te gaan is niets minder waar. Toegegeven, vaak betaal je inderdaad bezorgkosten. Toch ben je in de meeste gevallen veel goedkoper uit dan wanneer je simpelweg naar een supermarkt gaat. Dit heeft verschillende oorzaken. Zo zal je in de supermarkt eerder geneigd zijn om nog wat extraatjes mee te nemen. Iets wat niet op je lijstje staat. Bijvoorbeeld wat lekkers voor bij de borrel of snack waar je kind telkens om vraagt. Voor je het weet stijg je boven je budget uit. Bij het doen van online boodschappen haal je doorgaans alleen wat ook daadwerkelijk op je boodschappenlijstje staat. Bovendien is het ook nog eens veel gemakkelijker om prijzen met elkaar te vergelijken, zodat je zeker weet dat je voor de goedkoopste producten kiest.

Voor succesvol online boodschappen doen is het wel belangrijk om iedere week een boodschappenlijstje te maken. Begin de week dan ook met vraag: “wat eten vanavond?” en betrek je gezin hierbij. Zo weet je precies welke producten noodzakelijk zijn om mee te nemen.

Betaal met cash

Met de pin betalen is tegenwoordig heel gewoon. Er zijn nog maar weinig mensen die daadwerkelijk cash geld op zak hebben. Toch heeft dit ook een groot nadeel. Wanner je pint zie je niet precies wat er daadwerkelijk uit je portemonnee verdwijnt. Bovendien kan je zo ook eenvoudig buiten je budget pinnen. Als je enkel cash geld meeneemt (en enkel je wekelijkse budget) is het veel gemakkelijker om je aan dit bedrag te houden. Je hebt simpelweg niet meer bij je.

Bij online eten bestellen is het uiteraard niet mogelijk om met cash te betalen. Maar doordat je op voorhand ziet wat je uitgeeft, kan je je bestelling eenvoudig aanpassen tot je op het beoogde bedrag zit. Zo weet je in elk geval zeker dat je niet meer uitgeeft dan je te besteden hebt.

Bewaar het geld wat overblijft

Vaak verdwijnt het geld wat overblijft op de spreekwoordelijke ‘grote hoop’. Hierdoor zie je niet wat je daadwerkelijk bespaart. Bewaar dit geld daarom in een potje. Zo zie je het bedrag steeds verder oplopen en kun je dit gebruiken voor incidentele uitgaven of een spaardoel. Je kunt er ook voor kiezen om met dit geld af en toe wat leuks te doen of iets lekkers te eten. Kies bijvoorbeeld een keer voor eten bestellen amsterdam via Butlon.com of bezorgen eten enschede. Doordat je hier het overgebleven geld voor gebruikt, zal je dit verder niet merken in je portemonnee. En zo is het toch mogelijk om jezelf en het gezin een keer op een heerlijke en gezellige afhaalmaaltijd te trakteren.