Auto's

4 redenen om ook in de herfst nog regelmatig de motor te gebruiken

De zomer loopt nu echt ten einde. De bladeren aan de bomen beginnen al langzaam te kleuren, de temperaturen zakken geleidelijk en de wind neemt toe. Nog heel even en dan ligt het motorseizoen echt achter ons. Voor motorliefhebbers een bitterzoet moment. Aan de ene kant kun je terugkijken naar een geweldig seizoen en aan de andere kant is het uiteraard jammer dat deze alweer ten einde loopt. Zet je caferacer echter niet te vroeg in de winterstalling, want ook in de vroege herfst kunnen er nog genoeg mooie ritten mogelijk zijn. In dit artikel geven we 4 redenen om nog een keer op je favoriete voertuig te springen!  

1.      Tal van mooie dagen

Nederland staat bekend om het wisselvallige weer. De ene week loop je in je zwembroek en de andere week twijfel je om je winterjas aan te trekken. Daardoor kun je er niet vanuit gaan dat je niet meer op je motor kunt stappen zodra de ‘R’ weer in de maand zit. Sterker nog, de geschiedenis leert ons dat Nederland juist in september en de eerste dagen van oktober nog zeer mooie dagen kan hebben. De nazomer is vaak prachtig in ons land. Niet te warm, niet te koud en heerlijk om nog even op de motor te stappen. Wil je dus nog nieuwe gashendels kopen bij Caferacerwebshop.com? Wacht daar dan niet te lang mee, zodat je hier de komende weken nog van kunt genieten.

2.      Geniet van de natuur

De herfst telt niet alleen prachtige nazomerse dagen, maar laat ook heel wat prachtige kanten van de natuur zien. De bladeren verkleuren weer en sommige planten staan juist nu weer in bloei. Ga daarom op pad met je motor en laat je leiden door prachtige natuurgebieden. Het kleurenpalet brengt je in extase. Hou er wel rekening mee dat het zodra de bladeren gaan vallen heel glad kan worden op de weg. Het is daarom goed om niet al te lang te wachten op je eerste ritje in de herfst. Knipperlichten van www.caferacerwebshop.com aan en gaan!

3.      Comfortabel in je motorpak


Hoewel de meeste motorliefhebber reikhalzend naar de zomer uitkijken, heeft dit seizoen ook wel een groot nadeel. Zeker nu de Nederlandse zomers steeds warmer worden, zien we dat de temperaturen al snel boven comfortabele waardes uitstijgen. Hierdoor is het op de motorfiets bijna niet meer uit te houden. Zeker niet in een dik motorpak. En aangezien motorrijden in een korte broek niet aan te raden is, wordt ons favoriete voertuig dan toch maar weer aan de kant gezet. In de herfst heb je dit probleem niet. Hoewel er nog steeds prachtige dagen zijn, komt het maar zelden voor dat de temperaturen echt naar tropische waardes stijgen. Hierdoor zal je minder snel bezweet op de motor zitten en is motorrijden nóg fijner.

4.      Maak proefritten met je huidige motorfiets

Het winterseizoen wordt vaak gebruikt om de motor op te knappen. Zodra je favoriete voertuig voor enkele maanden stilstaat, beschik je over alle tijd van de wereld om deze geheel naar wens aan te passen. Hierdoor kan je in het nieuwe seizoen weer volop van je motor genieten. Maar dan moet je natuurlijk wel eerst een balans op maken met de dingen die gedaan moeten worden. Maak daarom gebruik van de herfstmaanden om nog even snel een aantal proefritten te maken. Wat moet er gedaan worden? Schaf je een db killer motor aan? Wil je de lampen nog veranderen? En hoe zit het met de kwaliteit van de banden? Door te rijden merk je precies wat er nodig is om straks weer extra comfortabel te kunnen rijden.