Auto's

Elektrische auto met trekhaak leasen

Steeds vaker krijgen leasemaatschappijen de vraag of er ook elektrische auto’s met trekhaak te leasen zijn. Die zijn er uiteraard, maar bij elektrische auto’s ligt het hebben van een trekhaak toch wel een stukje anders dan bij een benzine auto. Bij een benzineauto is de trekhaak al lang geen uitzondering meer. Bij een elektrische auto is dat anders door meerdere factoren. Een trekhaak heeft bij een elektrische auto namelijk veel invloed op de actieradius van de auto. U kunt dus minder ver rijden op een volle accu. Dit zorgt ervoor dat lange ritten naar een vakantieland met een caravan eigenlijk niet mogelijk zijn zoals u dat met een benzineauto gewend bent. Een ander zeer belangrijk punt heeft met de veiligheid te maken. Doordat de trekhaak doorgaans dicht bij het accupakket zit gemonteerd, kan bij een aanrijding het accupakket worden ingedrukt. Dit kan voor gevaarlijk situaties zorgen. Met de huidige technologie wordt hiermee al steeds meer rekening gehouden gelukkig. Er zullen in de toekomst ook zeker meer elektrische auto’s worden uitgebracht die voorzien zijn van een trekhaak.

Waar wil ik de trekhaak voor gebruiken ?

Dat is een vraag die u zich zeker even moet stellen. Vaak wordt een trekhaak uiteraard gebruikt voor het trekken van een kar of caravan. Tegenwoordig worden trekhaken echter ook steeds vaker gebruikt om een fietsenrek op te monteren. Wanneer u één of meerdere fietsen meeneemt is dit uiteraard een veel lagere belasting dan wanneer u een caravan moet trekken. Elektrische auto’s die op dit moment erg in trek zijn bij fietsliefhebbers zijn onder andere de Kia e-Niro, Kia e-Soul, Hyundai Kona en de Nissan Leaf.

Kleine aanhanger achter uw elektrische auto?

U wilt af en toe een kleine aanhanger trekken voor vervoer van spullen over een korte afstand, dan zijn daar onder andere de Tesla Model 3, en de Jaquar I pace geschikt voor. U zit dan uiteraard wel direct in een aanzienlijk duurdere klasse. Wilt u echt op vakantie met een caravan dan komt u toch bij duurdere elektrische auto’s terecht. Als beste komt in dat geval de Tesla voor de dag. Deze elektrische auto is echt een alleskunner onder de leaseauto’s. Hij heeft een trekgewicht van maar liefst 2268 kilo! Dat is ruim voldoende om een caravan te kunnen trekken over een grotere afstand. Het trekgewicht van de tesla is trouwens wel afhankelijk van het soort velgen die u op de auto heeft. Als u kiest voor de sportieve 22 inch velgen gaat de trekcapaciteit direct fors naar beneden tot 1580 kilogram. Naast de Tesla zijn ook de Audi e-tron en de Mercedes EQC een prima optie.

Zoals u ziet is de keuze in elektrische auto’s met trekhaak nog redelijk beperkt. Dit zal in de komende jaren ongetwijfeld worden uitgebreid. Voor nu kan het een belangrijk punt zijn om te overwegen voor u overgaat tot elektrische auto lease