Travel

Bretagne, dit is wat je er allemaal over moet weten

Voor ontzettend veel mensen die van plan zijn om een vakantie te boeken naar Frankrijk geldt dat ze die vakantie ook echt op en top Frans willen beleven. Dat is op zich natuurlijk niet meer dan logisch, maar helaas leent niet elke regio zich hier even goed voor. Dit geldt zeker wel voor Bretagne. Voor dit schiereiland geldt dat ze heel wat in petto heeft voor de reizigers die graag hun vakantie op een typisch Franse manier willen beleven. Onder meer kan je hier kennismaken met enkele geweldige steden zoals met name Vannes en Quimper, maar ook Saint-Malo en Rennes. Wil jij ook graag meer te weten komen over deze prachtige regio in Frankrijk? Blijf dan vooral zeker en vast verder lezen!

Rennes, de hoofdstad van Bretagne

Wanneer er één stad is die je zeker moet bezoeken wanneer je een vakantie hebt geboekt naar Bretagne, dan is het zonder twijfel Rennes. Dat is in eerste instantie alvast het gevolg van het feit dat dit de hoofdstad is van deze regio. Voor Rennes geldt dat ze niet alleen veel charme, maar ook heel wat authenticiteit uitstraalt. Wanneer je graag een echte, typisch Franse vakantie wenst te beleven kan dat in deze stad zonder ook maar enige twijfel.

Voor het straatbeeld van deze stad in Bretagne geldt dat ze wordt gedomineerd door de aanwezigheid van oude woningen. Voor deze huizen geldt onder meer dat ze zich kenmerken door de aanwezigheid van heel wat vakmanschap. In het centrum van deze plaats is bovendien uiteraard ook de zogenaamde Notre-Dame kathedraal terug te vinden. Voor liefhebbers van kunst is uiteraard het Musée des Beaux Arts een absolute aanrader om te bezoeken.

Bezoek de historische havenstad Saint-Malo

In het noorden van Bretagne vinden we nog een andere plaats terug welke eveneens zeer het bezoeken waard is. Het gaat hierbij dan om de zogenaamde plaats Saint-Malo. Voor deze historische havenstad geldt dat haar geschiedenis ons mee terugvoert in de tijd, meer bepaald naar de zesde eeuw. Voor deze stad geldt uiteraard dat ze wordt omringd door een stevig uit de kluiten gewassen stadsmuur. Bovendien zijn ook de authentieke torens hier nog steeds aanwezig. Het is mogelijk om de stadsmuur te bewandelen waardoor je kan rekenen op een prachtig uitzicht op de omgeving.

Golfe du Morbihan

Last but not least is er natuurlijk ook de zogenaamde ‘Golfe du Morbihan’ welke deel uitmaakt van de Franse regio Bretagne. Een andere naam voor dit gebied is “kleine zee” en die benaming is eigenlijk ontzettend toepasselijk voor dit gebied welke zich bevindt aan de zuidkust van deze regio. Het gebied bevindt zich tussen Locmariaquer en Port Navalo. Voor deze golf geldt dat ze eigenlijk een binnenzee betreft met een breedte van ongeveer 20 kilometer. Hier zijn in totaal maar liefst meer dan 40 verschillende eilanden terug te vinden. Er zijn heel wat verschillende zaken die ervoor zorgen dat dit gedeelte van Bretagne kan rekenen op zo’n ontzettend grote populariteit. Denk hierbij niet alleen aan romantische inhammen, maar ook aan ongerepte stranden evenals aan verschillende lieflijke haventjes. In ieder geval, ook voor dit gedeelte van de regio Bretagne geldt dat ze onder reizigers met recht en rede kan rekenen op heel veel interesse en populariteit.