Auto's

Uw zoektocht naar een tweedehands auto

U wilt een tweedehands auto kopen, dan zijn er een aantal zaken belangrijk als u uw keuze gaat maken:

  • Hoeveel zitplaatsen moet uw auto hebben?
  • Heeft u voorkeur voor het aantal deuren?
  • Wat voor kilometerstand mag de auto hebben?
  • Wat wilt u in de maand kwijt zijn aan verzekering en wegenbelasting?
  • Bent u op zoek naar een auto met bepaalde opties of veiligheidsvoorzieningen?

Bij Bynco hebben we een ruim aanbod aan tweedehands auto’s, ook de auto die u zoekt.

U heeft een auto gezien, wat nu?

Nu kunt u het beste een proefrit gaan maken. Zo kunt u testen of remmen van de auto goed functioneren en of de sleutels en sloten in orde zijn. Het is ook belangrijk om te luisteren of de auto geen vreemde geluiden maakt. Bij Bynco kunt u ervoor kiezen een proefrit te maken van 14 dagen. Zo weet u zeker dat u bij het kopen van uw tweedehands auto de juiste keuze maakt. Als de auto u goed bevalt, is het belangrijk om goed onderzoek naar de auto te doen, bijvoorbeeld door het uit laten voeren van een aankoopkeuring. Ook is de verkoper verplicht u in te lichten over eventuele gebreken aan de auto. Controleer altijd of het onderhoudsboekje aanwezig en ingevuld is. De kilometerstand kunt u eenvoudig controleren via de site van de RDW. 

Proefrit gemaakt, auto gecheckt, tijd voor de volgende stap

Nu komt u bij de volgende stap: de prijs. Vindt u de vraagprijs door ontdekte mankementen of schades te hoog, dan zou u kunnen onderhandelen over de prijs. Dit is echter wel iets dat u misschien niet prettig vind. Gelukkig is dat bij Bynco ook niet nodig; de auto’s worden vaak al tegen de laagste prijs voor vergelijkbare modellen aangeboden. Een van de meest gestelde vragen is: hoe zit het met de garantie. U gaat immers een tweedehands auto kopen. In sommige gevallen zit er nog garantie op een tweedehands auto, maar is dit niet zo krijgt u bij Bynco altijd minimaal 180 dagen garantie.

U kunt nu bijna genieten van uw tweedehands auto

De auto zal bij een kentekenloket van de RDW nog op naam gezet moeten worden. De kentekenkaart zal naar uw huisadres gestuurd worden. Denk bij het overschrijven van een tweedehands auto aan een geldig legitimatiebewijs. Nu nog even zorgen dat de auto minimaal een WA-verzekering heeft en dan kunt u heerlijk gaan genieten van uw tweedehands auto.

We hopen u met deze tips wat op weg te hebben kunnen helpen en zien u graag bij Bynco voor de aanschaf van uw tweedehands auto.