Lifestyle

Historische trouwlocaties

Als je gaat trouwen wil je dat alles helemaal naar jullie wens is, tenslotte trouw je maar één keer in je leven, als het goed is. Veel huwelijken zijn uitgesteld vanwege Covid-19, misschien ook die van jou. Maar als het weer kan, dan moet het natuurlijk helemaal perfect zijn.

Historische trouwlocatie zoeken

Er moet voor een bruiloft ontzettend veel worden geregeld. Om te beginnen ga je op zoek naar een geschikte datum, daarna bedenk je hoe je trouwdag er in grote lijnen uit moet gaan zien qua programma en aantal genodigden, en dan ook heel belangrijk: waar. Een trouwlocatie moet jullie erg aanspreken, hij moet uniek zijn en goed passen bij jullie wensen voor een geweldige en romantische dag. Niet alleen qua sfeer, maar ook qua grootte. Het moet natuurlijk wel goed passen bij het aantal gasten.

Zoek je een romantische trouwlocatie, dan denk je al snel aan een historische locatie, zoals een kasteel of landhuis, een grachtenpand, een oude boerderij, een kerk of klooster, een industriële locatie, een theater, een museum of misschien een klassiek en historisch hotel. Mogelijkheden genoeg. Super romantisch toch? Let wel op dat je op tijd je favoriete trouwlocatie vastlegt. Dat moet soms al ruim een jaar van tevoren.

Je kunt er voor kiezen je hele huwelijksdag op één locatie te laten plaatsvinden, dat kan logistiek erg handig zijn. Maar natuurlijk kun je ook meerdere locaties gebruiken, bijvoorbeeld de ceremonie en de champagne op een romantisch kasteel, en het diner en het aansluitende feest in een klassiek hotel of theater. Of bijvoorbeeld de ceremonie in een idyllisch kerkje (eventueel zowel burgerlijk als kerkelijk huwelijk) en daarna een diner en feest op een kasteel. Er zijn heel veel mogelijkheden qua stijl en grootte, en ook wat betreft het budget zijn er veel verschillen.

Trouwen in het buitenland

Misschien vind jouw ideale bruiloft in het buitenland plaats? Ook daar zijn heel veel mogelijkheden. Heel romantisch is bijvoorbeeld trouwen in Zuid Europa, zoals in Toscane in het zonnige Italië, in Griekenland of in het zuiden van Spanje. Maar je hoeft niet beslist de warmte op te zoeken. Wat dacht je van een bruiloft in de sneeuw in Zwitserland of Oostenrijk?. En vaak verblijf je dan met je gasten nog wat dagen extra. Ook in het buitenland vind je veel prachtige historische trouwlocaties die van je trouwdag een onvergetelijke dag maken, maar ook historische hotels voor een geweldig verblijf van jullie als bruidspaar en voor de gasten.