Lifestyle,  Travel

De mooiste plekken van Europa

Europa kent vele mooie plekken. Voor de liefhebbers van natuur zijn er veel uiteenlopende plekken met allemaal hun eigen charmes. Van ijskoude gletsjers tot de Plitvicemeren in het warme Kroatië. Van indrukwekkende kustgebieden tot hoge gebergtes, Europe heeft het allemaal. In dit artikel beschrijf ik enkele mooie natuurplekken van Europa, lees het door en waan je in een oase van rust.

De Dolomieten in Noord-Italië

De Dolomieten in Italïe behoren ongetwijfeld tot de mooiste natuurgebieden van Europa. De dolomieten zijn een bergketen die onderdeel zijn van de Alpen. Kenmerkend van de Dolomieten staan bekend om haar rotspieken en steile wanden door langdurige erosie en verwering. De Marmolada is de hoogste top van de Dolomieten. Door de ontzettende schoonheid van de Dolomieten staat de bergketen op de lijst met werelderfgoed van de UNESCO. Naast een bezoek aan de Dolomieten is Italië voor de rest ook een aangenaam land om te bezoeken. Zo is het over het algemeen warm in de zomer en vallen de pizza’s en pasta’s bij de gemiddelde toerist erg in de smaak.

Het Zwarte Woud in Duitsland

Het Zwarte Woud in Duitsland heeft een betoverend gevoel door haar bijzondere schoonheid. Zo bestaat het Zwarte Woud uit meer dan 160km aan sparren en pijnbomen. Naast de bomen en heuvels bestaat het uitgestrekte gebied uit rivieren, prachtige meren en wandelpaden. Dit maakt het gebied een paradijs voor natuurliefhebbers. Een groot voordeel van het Zwarte Woud is dat het niet erg ver rijden is.

Gorges du Verdon in Zuid-Frankrijk

Frankrijk mag natuurlijk niet ontbreken op het lijstje van de mooiste natuurplekken van Europa. De Verdon-kloof gaat dan ook de boeken in als één van de mooiste plekken van Frankrijk. De Verdon rivier is 25 kilometer lang en biedt de mogelijkheid om te zwemmen in turqoise meren, ongelofelijke wandelingen en uitdagende plekken voor het beklimmen van rotsen. Het is bestempeld als één van de mooiste rivieren van het continent en dus helemaal geschikt voor een vakantie in de natuur